ForsideLog ind

Nose Work

Hvis du har en hund på minimum 8 måneder som har deltaget på unghundehold, eller førerbevis til hund basis, eller hvis du har en unghund som sideløbende deltager på klubbens unghundehold kan du deltage på Nose Work hold. Vi tilbyder hold på forskellige niveauer fra introduktionsniveau, til let-øvede på NW1 niveau og øvet hold arbejdende imod NW2 niveau.

Nose Work er DKK’s nye trænings- og konkurrencedisciplin. Sporten stammer oprindeligt fra USA og har udviklet sig til en kæmpe succes. Nose Work er betegnelsen for en ny hundesport, hvor man træner hunden til at finde forskellige dufte i forskellige miljøer.

Udover at være en konkurrencesport med mulighed for at gå til officielle prøver i DKK-regi, er det en sjov og udfordrende ”næseaktivitet” for alle hunde, uanset race og alder – du kan træne for sjov for at motivere og udfordre din hund, eller du kan træne med henblik på at gå til konkurrencer/prøver.

Nose Work er en fantastisk mulighed for at bruge hundens energi på en udfordrende og spændende måde – næsearbejde udfordrer hunden både fysisk og mentalt, og kan bruges enten som primær træningsform, men alternativt også som supplement til anden træning, for at styrke hundens evne til at arbejde fokuseret, og give den andre udfordringer.

I modsætning til andre konkurrence og prøveformer arbejder hund og fører individuelt, hvilket også gør Nose Work til en mulighed for hunde hvor det er en udfordring at begå sig i tætte miljøer med mange andre hunde – der vil på Nose Work træningsholdene blive taget individuelt hensyn til den enkelte hunds eventuelle behov for at minimere kontakt med andre hunde, hvilket også betyder at hundene på Nose Work hold om nødvendigt skal kunne holde pause i bilen.

Nose Work er bygget op omkring søgning af 3 forskellige dufte i 4 forskellige miljøer:

  • Beholder-/kassesøg
  • Indendørssøg
  • Udendørssøg (afgrænset område)
  • Køretøjssøg (rundt om)

I Danmark under DKK arbejder man med følgende dufte i form af æteriske olier:

  • Lavendel (NW1/NW2/NWSenior/NW3/NW Elite)
  • Eukalyptus (NW2/NWSenior/NW3/NW Elite)
  • Anis (NW3/NW Elite)

Fra NW2 arbejdes der også med kombinationsdufte og forstyrrelsesdufte, imens der fra NW3 kan forkomme tomme søg.

I træningssammenhæng trænes der med enten hydrolater og kontamineret materiale (æteriske olier).