ForsideLog ind

Rally

Rally-O

For hunde over 9 måneder – en forsættelse af unghundeprogrammet, nybegyndere skal på basiskursus for at få adgang til denne aktivitet.
Rally lydighed er et sjovt alternativ til alm. lydighedsarbejde. Det er vigtigt at hunden synes det er sjovt, det fremmer appellen, og arbejdsiveren.
Hund og fører gennemfører en bane i nummer rækkefølge, der er designet af en rally dommer. Dommeren starter parret, hvorefter hund og fører gennemfører en bane med bestemte øvelser i eget tempo. Det gælder dog om at være hurtigst med færrest fejl (ligesom i agility). Hver af disse øvelser er angivet med et skilt (10-20 stk. alt efter niveau), der viser, hvad man skal gøre. Bedømmelsen er ikke så streng som ved traditionelle lydighedsprøver.

I Rally lydighed må man meget af det, man ikke må til alm. lydighedsprøver.
Man må tale lige så meget med sin hund man vil – men kun pænt, taler man grimt, bliver der trukket i point! Man må også bruge kropssprog, tegn og klap på låret – alt det man vil (dog kun klap på låret i de 2 første klasser), bortset fra at røre ved hunden, og godbidder bruges kun under træningen, dem må man ikke bruge ved en prøve.
Der skal være et samarbejde mellem hund og fører, både under og mellem øvelserne, men der kræves f.eks. ikke en perfekt plads position.