ForsideLog ind

Rally og Tips & Tricks

Rally-O

For hunde over 9 måneder – en forsættelse af unghundeprogrammet, nybegyndere skal på basiskursus for at få adgang til denne aktivitet.
Rally lydighed er et sjovt alternativ til alm. lydighedsarbejde. Det er vigtigt at hunden synes det er sjovt, det fremmer appellen, og arbejdsiveren.
Hund og fører gennemfører en bane i nummer rækkefølge, der er designet af en rally dommer. Dommeren starter parret, hvorefter hund og fører gennemfører en bane med bestemte øvelser i eget tempo. Det gælder dog om at være hurtigst med færrest fejl (ligesom i agility). Hver af disse øvelser er angivet med et skilt (10-20 stk. alt efter niveau), der viser, hvad man skal gøre. Bedømmelsen er ikke så streng som ved traditionelle lydighedsprøver.

I Rally lydighed må man meget af det, man ikke må til alm. lydighedsprøver.
Man må tale lige så meget med sin hund man vil – men kun pænt, taler man grimt, bliver der trukket i point! Man må også bruge kropssprog, tegn og klap på låret – alt det man vil (dog kun klap på låret i de 2 første klasser), bortset fra at røre ved hunden, og godbidder bruges kun under træningen, dem må man ikke bruge ved en prøve.
Der skal være et samarbejde mellem hund og fører, både under og mellem øvelserne, men der kræves f.eks. ikke en perfekt plads position.

Tips og Tricks

Krav: Hund & fører har minimum gennemført unghundetræning eller basishold, eller tilsvarende hold.

Hvis du elsker at lave ting med din hund og udbygge jeres samarbejde gennem sjove øvelser og lege, er holdet ”Tips og Tricks” lige noget for jer.

En af de sjoveste måder at opbygge kontakten og samarbejdet med ens hund på er gennem tricks og forskellige lege, det er sjovt både for dig og din hund.

På holdet ”Tips og Tricks” vil vi fokusere på, hvordan man kan opbygge muskler og kropskontrol, derudover vil jeres hunde blive mentalt udfordret.

Kurset strækker sig ca. over 3 måneder, og vil indeholde ting så som:

  • Kort introduktion til teorien bag tricks samt forslag til litteratur
  • Forslag til muskelopbyggende øvelser.
  • Gode opvarmningsøvelser.
  • Sjove ”show-tricks”
  • Vigtigheden af kropskontrol og kontakt.